Hoe verloopt een oefenavond?

FireChoir is vriendelijk

Mensen komen binnen ergens tussen 19:00-19:30. Gedurende deze tijd, drinken we koffie, praten met vrienden en maken nieuwe vrienden. Om 19:30 komt het koor tezamen en verwelkomen wij en constateren wie er nieuw is. Daarna gaan de nieuwe mensen naar de lobby waar zij een auditie doen van 5 minuten. Hier kun je lezen over onze eenvoudige audities. Na de audities keer je terug naar het koor en start je met het oefenen met het koor.

De eerste 5-6 oefenavonden
wordt de avond in twee secties opgedeeld.

Het koor splitst zich op om in secties (sop, alt, ten, bas) te oefenen voor het eerste uur. Iedere sectie heeft zijn eigen leider. Maak je geen zorgen als je niet weet welke stempartij je zingt. Dat zoeken we samen uit.

Wij leren 2-3 liederen per week. Bij de eerste oefenavond ontvang je de middelen die je helpen om de muziek te onthouden. Geen paniek, we hebben nog nooit iemand gehad die het niet geweldig deed en velen in het koor lezen geen bladmuziek. We treden op met Amerikaans geproduceerde arrangementen in het Engels.
Daarna hebben we een koffiepauze; het is een heerlijke tijd van socializen en om de stembanden te laten rusten. Na 15-20 minuten van koffietijd, komt het koor weer samen.

De tweede helft van de oefenavond
wordt gebruikt om het volgende te oefenen…

...de nieuwe liederen die we geleerd hebben. We herhalen (zoveel als de tijd toelaat) de liederen van voorgaande weken.

Na 5-6 weken, stoppen we met oefenen in secties, maar oefenen alleen als één groep. Gedurende de resterende weken leggen we de nadruk op 4 hoofdelementen:

  1. Muziek: Leren om samen te zingen als een koor.
  2. Correcte techniek, zuivere stem, uitspraak, ademhaling en houding
  3. Zorgen dat we de optredens tegemoet treden met een positieve houding. De positiviteit en vreugde laten zien via ons gezicht om het publiek te enthousiasmeren.
  4. Moving: Onze muziek komt alleen tot leven wanneer we onze lichamen en gezichten mee laten doen, dus bewegen we tijdens het zingen! Rondom de 8e oefenweek beginnen we om eenvoudige choreografie toe te voegen en we oefenen het zingen en bewegen. Het is niet makkelijk de eerste keer, maar het kost niet veel tijd om het door te krijgen. We hebben leiders die het voordoen en de choreo leiden tijdens de oefenavonden en optredens. Iedereen is toegestaan om te bewegen op zijn eigen niveau van comfort.

De oefenavond stopt om 21:30.

Pagina bewerken